HELEEN BERENDS MASSAGETHERAPIE, HYPNOTHERAPIE & COACHING

Waar westerse medische kennis en
oosterse energetische wijsheid en
lichaam & geest samenkomen

Jij bent uniek.

Samen proberen we, als het nodig is, helderheid te krijgen in de oorsprong van je klachten.

Ik stel geen diagnose maar door te kijken, te luisteren en te voelen kunnen verbanden op verschillende niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel) gelegd worden.

Je lichaam heeft een zelfhelend vermogen. Dit werkt het best wanneer je in balans bent. Wanneer een lichaam niet in balans is, kan massagetherapie een hulpmiddel zijn.

Zijn er geen klachten, dan kunnen massagetherapie en hypnotherapie preventief werken, ter ondersteuning van je fysieke en mentale gezondheid.

Voor de eerste massagebehandeling hebben we een gesprek.  Ik stel onder andere vragen over je fysieke gesteldheid, je medisch verleden en de klacht. De tijd die dit gesprek inneemt, kan verschillen. Soms is het gesprek van korte duur, maar soms vraagt het meer aandacht. Die ruimte is er.

Wanneer je je afvraagt of hypnotherapie iets voor jou zou kunnen betekenen is het mogelijk om eerst vrijblijvend een telefonische strategie sessie aan te vragen.

Naar aanleiding van dit eerste gesprek kunnen we eventueel een behandelplan opstellen. Dit plan is een dynamisch geheel en wordt bij elke volgende sessie opnieuw bekeken en waar nodig aangepast. Elke behandeling start met een gesprek, waarbij we de dingen evalueren die je tegen gekomen bent.

Wat ik soms meeneem zijn de inzichten van de 5-elementenleer. Processen in de natuur en in onszelf worden beschreven vanuit 5 basiselementen: Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. Deze elementen zijn continue in beweging en houden elkaar in evenwicht. Maar soms ontstaat er een disbalans. Dit uit zich in klachten van lichaam en/of geest. De 5-elementenleer kan een hulpmiddel zijn om achterliggende oorzaken te herkennen.

Pijn is een signaal dat er fysiek, emotioneel of psychisch iets aan de hand is. Door naar de boodschap ervan te luisteren, brengt het je meer in contact met jezelf en kun je bij diepere lagen in jezelf te komen.


Het kan gebeuren dat je in eerste instantie meer gaat voelen. Meer pijn, meer gespannenheid, meer onrust. Ook kunnen er tijdens of na de behandeling emoties, herinneringen, oude pijnen of overtuigingen aan de oppervlakte komen.
Zonder oordeel mag je dit herkennen, voelen en aanvaarden. Je hoeft er niet direct iets aan te veranderen.

Tijdens de sessies zelf combineer ik verschillende technieken.
Over het algemeen is een behandelingen ontspannend en rustgevend. Maar soms kan het ook pijnlijk, confronterend en emotioneel zijn. Er kunnen dingen los worden gemaakt. Als dit voor het proces nodig is, is dit prima.

Wanneer daar behoefte aan is, kan hypnose ingezet worden als hulpmiddel. Hypnose is een diepe, gefocuste staat van ontspanning, ook wel trance genoemd. In deze staat is het mogelijk om gevoel, gedrag of gedachten te veranderen die je in de weg zitten.

 in mijn sessies zijn: volledige aandacht, bewustwording van jezelf, geen oordeel en het activeren van het zelfhelend vermogen van het lichaam met als basis: energie in balans.
 Hoeveel behandelingen nodig zijn, is verschillend per persoon. Wanneer een probleem tijd nodig heeft gehad om te ontstaan, kan het ook tijd nodig hebben om te genezen. Maar het kan ook verrassend snel gaan. Laat je verbazen.

De massagetafel in mijn praktijk is speciaal ontworpen voor zwangeren. Hij heeft verwijderbare kussens in het buik- en borstgebied. Zo is het ook voor een zwangere mogelijk om weer eens heerlijk op je buik te liggen.

Regelmatig een massage is een goede onderhoudsbeurt voor jou en je lichaam.

Niet iedereen heeft behoefte om te praten. Geef dit gerust aan. Wanneer je alleen gemasseerd wilt worden zonder dieper in te gaan op de klachten, is daar ook de ruimte voor.


JOUW EIGEN WEG

Of je nu komt met een lichamelijke of geestelijk probleem,
om te ontspannen of op te laden:
massage- en/of hypnotherapie zijn een goede aanvulling.
Jij bent uniek.
Iedere klacht is uniek.
Iedere sessie is uniek.
Massage- en hypnotherapie helpt je op weg.
Jouw eigen weg....

>